Geschiedenis

Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. is een middelgrote bouwonderneming met circa 80 medewerkers. Als familiebedrijf dat in Heesch is geworteld, hebben we veel vaste opdrachtgevers in de regio Noordoost-Brabant. Woningbouwcoöperaties, woningbouwstichtingen, projectontwikkelaars, gemeenten én particulieren. We zijn echter landelijk actief. We hebben onder meer bouwprojecten op onze naam staan in Rotterdam, Utrecht en Almere.

Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. is een echt familiebedrijf. Dat staat voor een sterke band tussen medewerkers. Een hechte relatie met opdrachtgevers. Een platte organisatie. De menselijke maat. Geen ruimte om de kantjes ervan af te lopen. Integendeel. Onze passie is juist vakwerk leveren. En iedereen pakt mee aan. De werkvoorbereider komt naar het overleg, maar ook de directeur schuift soms gewoon mee aan. Alle medewerkers zijn geïnformeerd over lopende werken en nieuwe projecten. Geen kastje-muurverhaal. Volle aandacht voor iedere klant. Dat is normaal, vinden wij. Korte lijnen. Betrouwbaarheid.

Frans en Harrie van Herpen. Dat zijn de bevlogen grondleggers van Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. In 1944 richtten zij het familiebedrijf op in de Schoonstraat in Heesch. Als tweemanszaak. Daarna volgde gestage groei. Het bedrijf hielp mee bij de wederopbouw na de oorlog. Er was vooral veel vraag naar woningen, in de particuliere sfeer én in de huursector. Heesch werd groeigemeente. Begin jaren zestig lag de jaarlijkse behoefte aan huurwoningen op 100. Ook de vraag naar renovatiewerkzaamheden ontwikkelde zich. Als bouwbedrijf zijn we daar direct op ingesprongen.
De groei van Gebroeders van Herpen B.V. heeft altijd een geleidelijk verloop gehad. Geen ongebreidelde, grote sprongen. Geen ‘handjes’ om de ‘handjes’. Vakmanschap is altijd de rode draad geweest bij uitbreiding.

In 1984 deden Frans en Harrie van Herpen het bedrijf over aan twee zonen van Frans: Huub en Antoon. Een jaar later volgde een verhuizing naar nieuwbouw op het industrieterrein aan de Bosschebaan, een parallelweg van de nieuwe A50. In 2009 hebben we daar een nieuw, duurzaam kantoor betrokken.

Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. is nog altijd een familiebedrijf. En zal dat in de toekomst ook blijven. De familie Van Herpen is en blijft vertegenwoordigd in de directie. Samen met de familie Van Nistelrooij, een familie die al decennia voor Gebroeders van Herpen B.V. werkt. Albert en Rob van Nistelrooij hebben nu mede het stuur in handen. Ook in de rest van de organisatie hebben we alle aandacht voor generatie- en leeftijdsopbouw. Op personeel gebied zijn we toekomstbestendig.